Wednesday, 29 January 2014

Testimoni Pepermint Ginger Plus


Alhamdulillah berjumpa lagi..............
arini nk kongsi beberapa pengalaman cust yang menggunakan Peppermint Ginger Plus Shaklee 

Anda prengnt????biasa la kan diawal kehamilan ada yg ok ada yang mengalami alahan yang teruk/sickness/loya/mual.............sampai ada yang nk gerak pn xboleh.lemah satu badan.
so apa kata try ambil peppermint ginger plus.rasai perbezaan...

Nama pn ginger mmg sesuai jg untuk mereka2 yang nk buang angin dalam bdn.hahh jgn terkejut klu keluar angin atas bawah xhenti2 hehehehe......insyaAllah lepas tu banda pn selesa dan ringan.

Dah2 xpayah bebel.jum kita tgk testimoni cust.

whatapps/sms ina: 0193747090

Facebook: https://www.facebook.com/EinaLittleShoppe









Sunday, 26 January 2014

HALAL KE SHAKLEE?????



Kebelakangan ini timbul semula isu halal-haramnya produk Shaklee.

Di bawah ini adalah sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA) untuk produk2 Shaklee.




ISA adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di Amerika yang diiktiraf oleh JAKIM. Senarai penuh badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM boleh tengok di website My Halal (KLIK SINI).

Produk yang dipasarkan di Malaysia adalah tersenarai dalam sijil tersebut termasuk yang menggunakan bovine gelatin iaitu Lecithin, OmegaGuard dan Vita-E complex. (Tidak semua produk Shaklee ada dalam pasaran Malaysia)

Saya amat memuji tindakan beberapa pengguna termasuk distributor Shaklee sendiri yang mengambil langkah dengan memastikan produk yang diambil benar-benar halal. Maklumlah di zaman sekarang ni terlalu banyak perkara yang bercampur-baur antara halal dan haram. Bukan saja dari segi pemakanan malah dari sudut lain seperti pergaulan, kebebasan, pencarian rezeki dan sebagainya. Yang pasti, ia bermula dari punca rezeki dan apa yang kita masukkan ke mulut.

Daging yang tumbuh dari sumber yang tidak halal (sama ada makan makanan yang tidak halal tanpa keadaan darurat atau punca pencarian yang tidak halal) adalah bahan bakar api neraka. Mungkin tak perlu tunggu api neraka kerana di atas dunia kita sudah merasai bahana dari benda2 yang tidak halal, misalnya doa tidak dimakbulkan, kehidupan yang resah gelisah, hati yang keras dan sebagainya.

Namun adakalanya perkara sebegini menjadi bahan sabotaj tanpa kita sedar. Maklum saja, orang kita biasa dengan JAKIM sedangkan ada banyak lagi badan pengeluar sijil halal, yang mengeluarkan status halal termasuk untuk produk2 tempatan. Antara badan pengeluar sijil halal di Asia Tenggara (yang digunapakai di Malaysia) selain JAKIM ialah Islamic Food Research Centre (IFRC) Asia dan Halal Food Council (HFC) South East Asia. Malah satu mesyuarat telah diadakan antara pengeluar sijil halal agar sijil halal ni tak dimonopoli oleh JAKIM saja. Tapi kalau nak kira untuk marketing dalam negara, yang ada sijil halal JAKIMlah yang laku sebab orang ramai lebih percaya pada sijil keluaran JAKIM 

Setiap badan yang mengeluarkan sijil halal mempunyai prosedur yang ketat sebelum mereka mengeluarkan sijil halal kepada sesuatu produk. Mengikut pembacaan saya, status halal di Kanada & USA adalah yang paling sukar untuk dapat pelepasan. Jadi bila Shaklee mendapat sijil halal dari ISA, sepatutnya tiada isu, bukan memiliki sijil halal.Ini bukan perkara main-main, kerana pengeluar sijil akan sentiasa memantau dan mereka boleh menarik balik bila2 masa sekiranya pengilang produk tidak mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan.

Sebagai penutup, produk2 dalam pasaran Malaysia terdapat dalam senarai dalam sijil di atas. Sekiranya anda mendapatkan produk Shaklee dari pasaran Malaysia, anda tak perlu ragu-ragu.

Kepada pengguna Shaklee, dan kepada yang mahu mencuba dan menikmati kebaikan Shaklee, gunakannya tanpa was-was. Selamat menjalani kehidupan yang lebih sihat!

Jika ada sebarang pertanyaan tentang status halal Shaklee, anda boleh salurkan kepada Shaklee Malaysia dengan menghubungi contact di www.shaklee.com.my.

Jummm.....dptkan product shaklee dr saya. sms/whatapps ina 0193747090





Kebaikan dan Kelebihan Peppermint Ginger Plus Shaklee

Nyaman dan Melegakan

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Kebaikan dan Kelebihan Peppermint Ginger Plus Shaklee

Peppermint Ginger Plus dari Shaklee mempunyai kelebihan dan kebaikan yang banyak setanding dengan vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:



  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.


Peppermint Ginger diperbuat dari bahan semulajadi dan bukan bahan sintetik . Ia telah diuji secara klinikal dan terbukti mengatasi masalah-masalah yang dinyatakan. Kelebihan Peppermint Ginger diterangkan melalui kandungan bahan herba terpilih iaitu 4 herba dari Barat dan Timur iaitu:


Pudina (Peppermint)
  • Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang
  • Membantu dalam penghadaman.
  • Membantu mengurangkan mabuk laut/darat.
  • Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
  • Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makanyang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.
  • Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema
  • Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.



Halia
  • Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.
  • Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakid haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).
  • Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan


Pokok adas (fennal)

  • Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. 
  • Juga, Ia dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.
Cekur Manis (anise)
  • Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. 
  • Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
  • Melegakan haba dimusim panas dan lembab
  • Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut

ERMM....4 HERBA TERBAIK YANG SEMEMANG YE SGT BAIK UNTUK KESIHATAN. DALAM MASAKAN MELAYU JUGA SELALU MENGGUNAKAN HERBA INI UNTUK MENAMBAHKAN KELAZAKAN MAKANAN. 
MACAM MANA NK DPTKAN PRODUCT SEHEBAT INI?????
JUM WHATAPPS/SMS/INBOX INA : 0193747090
Facebook: https://www.facebook.com/EinaLittleShoppe

Friday, 24 January 2014

PINK!!!PINK!!! TESTIMONI........KULIT CANTIK & BERSERI



CANTIK TAK......MEREKA SEMULA TELAH MENGAMALKAN SET VITAMIN SHAKLEE UNTUK KECANTIKAN & KESIHATAN.
HIDUP TANPA STRESS!!!!!!!!!!!!
SENYUM SOKMO!!!!
Vitamin B mampu memberikan ketenangan & mengurankan stress & menaikkan seri muka.
Vit C mmg berkait rapat dgn kecantikan.menghasilkn kulit yang halu,lembut,putih,cerah berseri,bersih...Pendek kata INGAT VIT C INGAT CANTIK !!!
Vit E & ESP .....mampu merawat kulit terutama yang bermasalah jerawat yang teruk..menghilangkn parut2 pd kulit 


jum...jum...sape nk try just whatassp/sms ina 0193747090 
perunding shaklee anda
SID 1081294





VITAMIN B COMPLEX







Pernah tak mengalami gejala seperti ini??????
  • keletihan
  • kebas
  • kerengsaan usus
  • gemuruh
  • kemurungan
  • paranoia
  • lemah dan lesu
  • stress
Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda.Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

Sumber vitamin B boleh diambil dari makanan seperti sayuran hijau, daging, ayam, telur, ikan, kacang dan bijirin; namun kebanyakan makanan ini telah melalui pelbagai proses, dan juga sisa-sisa pestisid (racun serangga) serta cara memasak menyebabkan kehilangan nutrient tersebut dari makanan.

Di samping itu juga, pencemaran udara dan air, pengambilan ubatan, antibiotik dan sebagainya menyebabkan tubuh kita kehilangan vitamin B. Tambahan pula, vitamin B adalah jenis larut air, jadi ia sentiasa hilang dari tubuh melalui peluh dan kencing.

Apakah kepentingan B Complex terhadap tubuh kita?


  • Membantu untuk mengekalkan tisu otak yang sihat, saraf, kulit, mata, rambut, hati dan mulut, serta otot di dalam saluran usus gastro.
  • Terlibat dalam penghasilan tenaga dan berguna untuk kemurungan dan stress. Ia adalah nutrien anti-tekanan.
  • Diperlukan untuk pembentukan darah, dengan itu, ia membantu mencegah anemia.
  • Membantu untuk mengelakkan sawan, epilepsi, dan membantu mengatasi keletihan dan ketagihan makanan.
  • Membina rambut yang sihat dan mencegah uban.
  • Membantu dalam merawat alergi, menyembuhkan luka, mengawal penyakit jantung, hiperaktif,
  • Membina tindak balas imun, mencegah kemandulan, masalah haid, multiple sclerosis, gangguan saraf, skizofrenia, membantu fungsi seksual , kesukaran penglihatan, masalah kehilangan berat badan, dan melindungi terhadap keracunan plumbum.
  • Dapatkan vitamin B complex natural untuk membantu fungsi tubuh anda

KENAPA VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE?????
  • B yang Lengkap dan Seimbang
  • B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
  •  B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.*
  • Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


Wauuu hebatkan!!!!!
Ibu mengandung pn boleh guna kerana ada kandungan Acid Folic
& yang tgh berdiet pn boleh ...xperlu lapar. Terutama pengemar nasi & makanan2 yg tinggi karbohidrat spt sy . Dah xperlu risau lagi.sbb dgn mengamalkan B Complex Shaklee dapat membantu menukarkan makanan kita kepada tenaga.jd semua itu tidak terkumpl menjd lemak dan memberi tenaga sepangjang hari.contoh nasi dlmnya mengandungi kandungan glukosa (gula) dan klu xdicernakan btol2 bkn setkt mengemukkan tp mendtgkn penyakit spt diabetis.jd dgn B Complex boleh bertindak sebagai spark plug iaitu ia membakar gula menjadi tenaga.Sekali gus membantu untuk proses penurunan berat badan & mengurangkan risiko penyakit yg berbahaya.InsyaAllah.....yang penting pada diri sendr.segala PASTI!!!!!!!!!!!!


free consultant & the best price
whatapps/sms ina (0193747090)
 or
inbox fb ina : https://www.facebook.com/EinaLittleShoppe